Guest i VIP kartice
Promo day
Lady night
Baloon kiša i Jackpot
Jutarnji promo
Kiša Jackpotova
Guest i VIP kartice
Promo day
Lady night
Baloon kiša i Jackpot
Jutarnji promo
Kiša Jackpotova
Guest i VIP kartice
Promo day
Lady night
Baloon kiša i Jackpot
Jutarnji promo
Kiša Jackpotova
Guest i VIP kartice
Promo day
Lady night
Baloon kiša i Jackpot
Jutarnji promo
Kiša Jackpotova

Rulet pravila – kako se igra rulet?

04.12.2023.

Rulet, kao jedna od najstarijih i najpopularnijih igara, privlači igrače svojom elegancijom i mogućnošću za osvajanjem lepih dobitaka kada vas pogleda i malo sreće. Ova igra, gde se sve vrti oko točka sa brojevima od 0 do 36, nudi igračima priliku da testiraju svoju sreću i strategije.

Uzbuđenje koje pruža dok se loptica „pleše“ između brojeva čini je neodoljivom širom sveta​​.

Favorit slot club je za vas pripremio kompletan vodič kroz pravila ruleta i dao odgovor na pitanje kako se igra rulet, kakva su pravila za ulaganja, šta su specijalna rulet pravila i kako se igra elektronski rulet.

Posetite nas na jednoj od mnogih lokacija širom zemlje i uživajte u moderno dizajniranom ambijentu, profesionalnoj usluzi, kao i aparatima poslednje generacije.

Kako se igra rulet – objašnjenje korak po korak

Rulet je fascinantna igra koja kombinuje elemente sreće i strategije. Njena privlačnost leži u jednostavnosti pravila i uzbuđenju koje pruža svaki okret točka.

Evo korak po korak objašnjenja kako se igra rulet:

 1. Izbor Ruleta: Prvi korak je izbor vrste ruleta. Američki rulet ima dodatnu dvostruku nulu, dok evropski i francuski rulet imaju jednu nulu. Različite verzije nude različite prednosti kuće i mogućnosti klađenja;
 2. Postavljanje Opklada: Igrači postavljaju svoje opklade na rulet tabli, koja sadrži brojeve i različite opcije klađenja. Postoje unutrašnje i spoljašnje opklade, kao i specijalne najavljene opklade u nekim verzijama igre.
 3. Okretanje Točka i Bacanje Loptice: Nakon postavljanja opklada, krupije okreće točak i baca lopticu u suprotnom smeru. Ovaj trenutak je vrhunac uzbuđenja, dok igrači iščekuju gdje će se loptica zaustaviti.
 4. Određivanje Dobitnog Broja: Kada se točak zaustavi, loptica se smiruje na jednom od brojeva. Dobitni broj se objavljuje, a isplate se vrše na osnovu postavljenih opklada.
 5. Nova Runda Igre: Igra se nastavlja novim krugom klađenja, osim ako igrači ne odluče da završe igru.

Rulet tabla i rulet točak

Rulet tabla i točak su centralni elementi igre.

Tabla za rulet sadrži brojeve od 0 (ili 00 u američkoj verziji) do 36, raspoređene u kolone i redove. Igrači postavljaju svoje opklade na brojeve ili grupe brojeva, boje (crveno/crno), parne/neparne brojeve i druge kombinacije.

b sadrži iste brojeve kao i tabla, ali su raspoređeni u nizu koji je različit od rasporeda na tabli. Brojevi na točku su namerno raspoređeni naizmenično u crvene i crne, osim zelene nule (i dvostruke nule u američkom ruletu).

Nula igra ključnu ulogu u ruletu jer nijedna spoljašnja opklada ne obuhvata nulu. To znači da kada loptica padne na nulu, većina spoljašnjih opklada gubi, osim ako nisu primenjena posebna pravila kao što su „La Partage“ ili „En Prison“ u francuskom ruletu.

Brojevi od 1 do 10 i od 19 do 28 su crni kada su neparni i crveni kada su parni, dok su brojevi od 11 do 18 i od 29 do 36 suprotno, crveni kada su neparni i crni kada su parni.
Rulet pravila za tipove ulaganja

Rulet pravila za tipove ulaganja

Rulet nudi različite tipove ulaganja, koji se svrstavaju u unutrašnje (inside bets), spoljašnje (outside bets) i najavljene (called bets) opklade. Svaki tip opklade ima svoje specifičnosti i pravila koja igračima omogućavaju različite strategije i šanse za dobitak.

Za koji ćete se vi tip opklade odlučiti zavisi i od toga kakva je vaša strategija tokom igre. Ne zaboravite samo i da su rezultati tokom igre potpuno nasumični i nemoguće ih je tačno i uvek predvideti, a faktor sreće igra najvažniju ulogu.

Ono što je važno jeste da ipak probate da povećate svoje šanse primenom određenih strategija koje smo objasnili u našem blogu kako dobiti na ruletu.

Inside Bets

Unutrašnje opklade su one koje se postavljaju direktno na brojeve ili male grupe brojeva na rulet tabli. Ove opklade obično nude veće isplate, ali sa manjim šansama za pobedu. Neki od najpopularnijih inside bets uključuju:

 • Straight (Single) – Klađenje na pojedinačni broj. Ako loptica padne na taj broj, isplata je 35:1;
 • Split – Klađenje na dva susedna broja na tabli. Ako loptica padne na jedan od tih brojeva, isplata je 17:1;
 • Street – Klađenje na red od tri broja. Isplata za ovu vrstu opklade je 11:1;
 • Corner (Square) – Klađenje na grupu od četiri broja koja čine kvadrat na tabli. Ako loptica padne na jedan od ovih brojeva, isplata je 8:1;
 • Six Line (Double Street): Klađenje na dva susedna reda brojeva, ukupno šest brojeva. Isplata za ovu opkladu je 5:1;
 • Double Street bet – Podrazumeva klađenje na 6 brojeva i to na način da budu pokrivena oba kraja sva 3 reda rulet stola;
 • Trio bet – Opklada na 3 broja (0, 1, 2 ili 0, 2, 3) i dostupna je samo u verzijama sa jednom 0;
 • Top line bet – Klađenje na 5 brojeva dostupno u varijanti sa duplom 0 (0, 00, 1, 2, 3).

Outside Bets

Spoljašnje opklade obuhvataju veće grupe brojeva i obično nude bolje šanse za dobitak, ali sa manjim isplatama. Ove opklade su odlične za igrače koji preferiraju konzervativniji pristup igri. Kada igrate outside bets, to znači postavljanje čipova na polja oko brojeva na tabli.

Tipične spoljašnje opklade uključuju:

  • Low (1-18) / High (19-36): Klađenje na niže ili više brojeve. Isplata je 1:1;
  • Red / Black: Klađenje na crvene ili crne brojeve. Isplata za ove opklade je takođe 1:1;
  • Even / Odd: Klađenje na parne ili neparne brojeve. Isplata je 1:1;
  • Dozen Bet: Klađenje na setove od 12 brojeva (1-12, 13-24, 25-36). Isplata je 2:1;
 • Column Bet: Klađenje na jednu od tri kolone na tabli, svaka sadrži 12 brojeva. Isplata za ovu vrstu opklade je 2:1.

Called Bets

Najavljene opklade su posebno popularne u francuskom ruletu i omogućavaju klađenje na specifične sekcije točka. Ove opklade su složenije i obično zahtevaju veće razumevanje igre. Najčešće korišćene najavljene opklade su:

 • Voisins du Zero (Neighbors of Zero): Klađenje na brojeve koji se nalaze oko nule na točku, odnosno na brojeve od 22 do 25 na točku. Opklada poznatija i kao Velika serija;
 • Tiers du Cylindre (Thirds of the Wheel): Klađenje na trećinu brojeva suprotnih nuli na točku. Opklada poznatija i kao Mala serija rulet igre;
 • Orphelins (Orphans): Klađenje na sve ostale brojeve koji nisu pokriveni u prve dve opklade. Ova serija brojeva poznatija je i kao Orfanela;
 • Zero game: Klađenje na 6 brojeva najbližih nuli.

Specijalna pravila ruleta – kako se igra rulet širom sveta?

Rulet se igra širom sveta u nekoliko varijacija u pravilima i rasporedu brojeva, što utiče na strategiju i ishod igre. Tri najpoznatije verzije su evropski, američki i francuski rulet.

Evropski rulet

Evropski rulet je jedna od najpopularnijih verzija ruleta. Karakteriše ga jedna nula na točku, što rezultira nižom prednošću kuće u odnosu na američku verziju. Ima 37 brojeva: brojevi od 1 do 36 i jedna nula. Prednost kuće u evropskom ruletu je oko 2,7%, što je povoljnije za igrače. Zbog svog jednostavnijeg rasporeda i boljih šansi, mnogi igrači preferiraju ovu verziju ruleta​​.

Američki rulet

Američki rulet unosi dodatni element izazova sa svojom dvostrukom nulom (00). Točak američkog ruleta sadrži 38 brojeva: brojevi od 1 do 36, nula i dvostruka nula. Ova dodatna nula povećava prednost kuće na oko 5,26%, što ga čini manje povoljnim za igrače, ali dodaje više uzbuđenja igri. Američki rulet je popularan u kazinima u Sjedinjenim Državama i mnogim drugim delovima sveta​​.

Francuski rulet

Francuski rulet je veoma sličan evropskom, sa ključnom razlikom u pravilima „La Partage“ i „En Prison“ koja dodatno smanjuju prednost kuće. Kao i evropski rulet, francuski ima jednu nulu i 37 brojeva. Ova pravila omogućavaju igračima da povrate polovinu svoje opklade ili „zarobe“ opkladu za sledeći krug, kada loptica padne na nulu. Ova specifična pravila čine francuski rulet posebno atraktivnim za igrače, smanjujući prednost kuće na samo 1,35%​​.

La Partage pravilo znači da igrači dobijaju nazad polovinu uloženog za taj krug kada se loptica zaustavi na nuli.

En Prison pravilo se odnosi na to da kada loptica padne na nulu, ishod te runde odrediće se na osnovu sledeće runde.

Kako se igra elektronski rulet?

Elektronski rulet predstavlja inovativnu verziju tradicionalne rulet igre, prilagođenu za igru na elektronskim uređajima koji se nalaze na fizičkim lokacijama, baš kao što je slučaj i u našim slot klubovima i to na aparatima poslednje generacije kao što su Optimum, Key One i Titan.

Elektronski rulet pravila – Ova verzija igre zadržava osnovna pravila klasičnog ruleta, ali uz neka specifična odstupanja i karakteristike. Evo detaljnijeg objašnjenja kako se igra elektronski rulet:

 • Nema krupijea: U elektronskom ruletu, uloga krupijea je eliminisana. Sve opklade, komunikacija oko ulaganja i sredstava obavljaju se direktno sa mašinom. Ovo uklanja ljudski faktor iz igre i omogućava brže i efikasnije odvijanje igre;
 • Automatizovan sistem: Celokupan proces igre, uključujući ubacivanje loptice u točak i određivanje dobitnog broja, obavlja se putem automatizovanog sistema. To znači da igrači nemaju interakciju sa krupijeom, već sa mašinom koja kontroliše igru;
 • Opcije za ulaganje: Elektronski rulet pruža opciju odabira različitih jedinica za klađenje – 1, 5, ili 10 puta veću jedinicu. Ovo daje igračima fleksibilnost u određivanju iznosa svojih uloga;
 • Ograničenja u klađenju: Jedna od ključnih razlika je nemogućnost postavljanja jednakih uloga na crveno i crno, što je česta strategija u tradicionalnom ruletu. Ovo pravilo dodaje dodatni sloj strategije i razmatranja za igrače;
 • Terminal za klađenje: Na ekranu terminala za klađenje igrači mogu videti kada su opklade završene. Ovo je važan signal koji igračima pokazuje da je vreme za klađenje isteklo i da će igra procesuirati postavljene opklade.

Nadamo se da su vam sada rulet pravila igre jasna i da ćete spremni ući u svaku sledeću partiju. Pozivamo vas da posetite naš slot club u Beogradu na 3 lokacije, slot club u Kragujevcu, slot club u Pančevu, Kostolcu, Boru ili Petrovcu.

Očekuje vas prijatan ambijent, profesionalna usluga, aparati poslednje generacije, kao i bar sa bogatom ponudom pića.

Ulaz je besplatan i dozvoljen samo licima starijim od 18 godina, dok je na ulazu obavezna registracija.

Obavezno se obucite u skladu sa pravilima dress code-a, organizujte se sa prijateljima ili nas posetite u društvu lepše polovine i sebi priredite sjajno veče.

Poslednje sa bloga

Kategorije

Kategorije

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se sada na naš newsletter i budite prvi koji će saznati o najnovijim igrama, ekskluzivnim bonusima i spektakularnim događajima.
  Povezani blogovi

  Rulet, igra koja svojim uzbuđenjem i adrenalinom privlači milione ljubitelja igara na sreću širom sveta,...

  Ukoliko želite odgovor na pitanje kako dobiti na slot aparatima sigurno i svaki put kada...